Для виробництва зимової тактичної лінії одягу UTactic нами був обраний синтетичний утеплювач Climashield ®. Крім популярності бренду і його незаперечного лідерства на ринку синтетичних утеплювачів, при його виборі ми керувалися наступними якостями матеріалу – високі технічні параметри, довговічність, легкість і водостійкість.

Кілька слів про розробника

Бренд Climashield ® належить американській компанії Harvest Consumer Insulation, Inc. (Клінтон, штат Теннессі). Більше 25 років компанія пропонує готові рішення в сфері теплоізоляційних технологій, зокрема займається розробкою і виробництвом довговолоконних утеплювачів.

На даний момент технології Climashield використовуються у виробництві військової амуніції, тактичного одягу, туристичного спорядження, повсякденного верхнього одягу, рукавичок, взуття. Багато відомих виробників спорядження (The North Face, Arc'teryx, Marmot, Direct Alpine та ін) визнали незаперечні переваги теплоізоляції Climashield.

Climashield-creator-1  Climashield-creator-2  Climashield-creator-3  Climashield-creator-4

Сама компанія сповідує слоган бренду «Stretch it. Pack it. Wash it»: не має значення скільки разів одяг розтягувався, стискався або стиралася – утеплювач зберігає свою первісну форму після багаторазового використання. Це властивість матеріалу Harvest Consumer називає «міцним теплом».

Технологія

Основна характеристика утеплювачів, яка важлива для виробників одягу або спорядження – це термічний опір на одиницю ваги, розподіленого по щільності. В міжнародній класифікації-це показник «clo/100г/м2». Чим більше ця величина, тим відповідно тепліше утеплювач.

Сучасні синтетичні утеплювачі залежно від структури матеріалу поділяються на:

  • Мікроволоконні утеплювачі. Мають більш низьку, по відношенню до інших груп утеплювачів, довговічність. Через невеликий діаметр волокна можуть «злежуватися» і мігрувати через пори тканини.
  • Сумішеві утеплювачі. У складі таких утеплювачів об'єднані волокна різного діаметру. Мають середні показники довговічності і компресії, високий об'єм на одиницю ваги.
  • Довговолоконні утеплювачі. Основною перевагою цього типу утеплювача є більш високі показники зносостійкості і відновлення після компресії.

Саме до третього типу утеплювачів відносяться матеріали Climashield. Ці утеплювачі використовуються як для виробництва одягу, так і для спорядження. На сьогоднішній день це найбільш теплий довговолоконний утеплювач (показник теплоізоляції – clo 2,4/100г/m2), який характеризується високою зносостійкістю; відмінно відновлюється при компресії; має дуже високий об'єм на одиницю ваги і гідрофобне покриття, що перешкоджає намоканню.

Переваги виробів з Climashield

З точки зору готових виробів, утеплювачі Climashield мають ряд переваг:

  • Порівняно з аналогічними виробами з іншими утеплювачами, зимові речі і спорядження з Climashield значно тепліші при рівній вазі перших і останніх. Це значний виграш Climashield в реальній теплоізоляції на одиницю ваги;

Climashield-advantage-1

  • Навіть при сильному намоканні, об'мєм утеплювача зберігається, що позначається на зовнішньому вигляді виробів;
  • При пошитті одягу з утеплювачем Climashield немає необхідності в частій стежці, оскільки волокна не мають здатності мігрувати;

Climashield-advantage-3

  • Вироби з Climashield мають кращу стійкість до компресії і менший час розправлення;

Climashield-advantage-2

  • Якщо раніше для виробництва курток з високою повітропроникністю для активного руху потрібно було вдаватися до технології комбінування з Polartec Powerstretch або йому подібним матеріалом; при використанні Climashield ця необхідність відпала.

 

Товар додано до списку
Товар додано до порівняння

Працюючи з цим сайтом, ви даєте свою згоду на використання cookie-файлів сервісів Google. Це необхідно для нормального функціонування сайту, показу цільової реклами та аналізу трафіку. Статистика використання сайту відправляється в Google Детальніше