"На початку осені 2016 року торгова марка UTactic вивела на ринок універсальний військово-тактичний наплічник UTactic Raid Pack із заявленим базовим об'ємом до 55 літрів. Виробник характеризує виріб як міцний, водостійкий, місткий і універсальний рейдовий наплічник для застосування протягом усього року в будь-яких погодних умовах. Дана модель може відмінно адаптуватися як для пішого туризму і полювання, так і для військово-польового застосування.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-1  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-2  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-3

Для виготовлення наплічника виробник використовував водостійкий нейлоновий матеріал Cordura із заявленою загальною щільністю не більше 500 деньє і наявністю NIR-обробки. З середини матеріал має водостійку обробку поліуретаном. Крім цього, також використовується тонка і об'ємна сітка, а також менш щільний водостійкий тентовий матеріал, який формує підкладку наплічника, включаючи вихідний клапан. Практично вся використовувана пластикова фурнітура виготовлена італійським брендом Due Emme (2M), блискавки виробництва YKK.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-4

Якість виготовлення наплічника UTactic Raid Pack можна охарактеризувати як вкрай високу. Наплічник передбачає велику кількість зовнішніх і внутрішніх елементів, при цьому вони виконані без будь-яких видимих вад. Прошивка рівна, немає перекосів і стирчання ниток взагалі. Стяжки мають рівномірну довжину, яка не перевищують 3 мм, що відповідає стандарту (8-12 стяжок на 1 дюйм рядку). Місця кріплення швартувальних і компресійних строп прошиті не менше 3-4 разів.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-5  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-6  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-7

Військово-польовий наплічник UTactic Raid Pack передбачає інтегровану розвантажувально-підвісну систему, яка забезпечує кілька варіантів носіння, а також має широкий хід регулювань з можливістю індивідуальної і точної підгонки відповідно до зросту і інших фізіологічних особливостей користувача. Основу підвісної системи формують регульовані плечові лямки з лопатковою подушкою, розвантажувальний пояс і алюмінієвий каркас, що складається з двох поздовжніх і однією поперечної дуг.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-8

Поздовжні алюмінієві дуги обшиті нейлоновим матеріалом і мають загальну довжину в 50 см, а товщину близько 3 мм, при необхідності їх можливо зігнути для більш анатомічного прилягання спинки наплічника до спини. Поперечна дуга розташована в найвищій точці підвісної системи наплічника і грає роль торсіонного стабілізатору, при цьому відчутного дискомфорту і обмеження рухливості немає.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-9  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-10  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-11

Для точної підгонки наплычника по довжині торсу, в тому числі і відповідно до кількості використовуваного одягу, передбачена можливість переміщення по вертикалі плечових лямок з лопатковою подушкою, яка фіксуються як поздовжніми дугами, так і центральною велкро-панеллю і двома регульованими нейлоновими стрічками у верхній частині. Розвантажувальний пояс повністю зйомний і може застосовуватися як з наплічником, так і в якості окремої поясної платформи, для його фіксації передбачено дві стрічки-стабілізатори і поперекова подушка.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-12  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-13  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-14

Свій наплічник я поки використовував тільки в переважно сухих і спекотних літніх умовах і з максимальним завантаженням не більше 21 кг, включаючи вагу самого наплічника - 2.64 кг (виробник заявляє 2.5 кг), до 5 літрів води і близько 2.5 кг їжі. Розвантажувально-підвісна система відпрацювала відмінно, комфортно розподіляла вагу завантаження, залишаючи плечі практично вільними. Всі задані регулювання зберігали своє положення протягомі всього маршруту. Була відсутня будь-яка розхлябаність і зайві йорзання, наплічник досить щільно і комфортно прилягав до спини.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-16

Проблеми виникли лише з матеріалами плечових лямок і розвантажувального поясу, вони виявилися надмірно жорсткими, особливо сітка, яка працює як «наждачний» папір при контакті з оголеним тілом або з тонким шаром одягу. Як запевняє сам виробник, такий матеріал був обраний спеціально для створення вентильованого прошарку між наплічником і спиною користувача. Проблема, яка актуальна тільки в літній період, вирішується досить просто за рахунок використання додаткового шару одягу.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-17

У своїй конструкції наплічник UTactic Raid Pack (65 х 32 х 22 см) передбачає основне відділення з трьома точками доступу до вмісту, верхнє, повністю зйомне, відділення-клапан і дві бічні кишені (20 x 15 x 10 см) з регульованою горловиною і дренажними отворами. Загальний об'єм, з урахуванням розширювального тубусу, заявлений на рівні 55 літрів. Якщо цього об'єму недостатньо, його можливо легко розширити за рахунок використання стандартних PALS-строп і не менше 6 пар компресійних строп (при бажанні 3 пари строп можливо повністю демонтувати).

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-17  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-18  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-19

Верхнє, повністю зйомне, відділення-клапан (32 x 22 x 6 см), яке важить трохи більше 250 грам, передбачає зовнішні PALS-стропи, велкро-панель для монтажу необхідних індикаторів та одне досить містке відділення. Відділення застібається на блискавку з двома різнобічними замками і передбачає сітчасту підкладку, яка обрана, скоріше за все, для полегшення загальної ваги. Як на мене, таке рішення дуже вдале, так як сітка, крім усього іншого, дозволяє переглянути вміст відділення при відкритому наплічнику і грає роль дренажу. При наявності відповідного кріплення, клапан можна перетворити в поясну сумку.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-20  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-21  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-22

Основне відділення наплічника передбачає три точки доступу до вмісту, а саме основний вертикальний вхід з регульованим тубусом, широкий фронтальний вхід під клапаном на блискавці з двома різнобічними замками, а також вхід в нижній частині наплічника, розрахований під спальну систему. Усередині відділення є широка кишеня-чохол під питну систему (вільно поміщаються два гідратори на 3 літри), два сітчасті кишені з боків і одна перегородка з застібкою на блискавці, яка відокремлює відсік під спальну систему.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-23  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-24  UTactic-Raid-Pack-Review-2017-25

З внутрішніх елементів наплічника а я користувався тільки чохлом під питну систему, якому явно не вистачає стягуючої горловини, а також додаткової нейлонової стропи або петлі для підвішування гідратору, так як незафіксована питна система займає більше місця і погано працює, коли вода вже закінчується. Внутрішнім роздільником і відповідно нижнім входом не користувався, так як до переходу на зимовий спальник я не використовую будь-яких компресійних мішків взагалі, за винятком водонепроникного чохла для тенту.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-27

В цілому військово-польовий наплічник UTactic Raid Pack сподобався своєю ергономікою, відносно низькопрофільним дизайном і досить хорошою місткістю. До сильних сторін також можна віднести широкий хід регулювань підвісної системи, прийнятна загальна вага, а також висока якість виконання і використовувані матеріали. Усі проблеми, що виникли описані вище. В майбутньому асортименті бренду, хотілося б також побачити і більш полегшену версію цього наплічника, наприклад, тільки з одним вертикальним входом, без перегородок і внутрішніх кишень, а також з використанням більш м'якого еластичного матеріалу для формування елементів підвісної системи.

UTactic-Raid-Pack-Review-2017-28

Для підготовки першого ознайомчого огляду, військово-тактичний наплічник UTactic Raid Pack замовлявся безпосередньо в онлайн-магазині виробника, де пропонується в трьох варіантах забарвлення на вибір (Olive, Coyote, MultiCam). Однотонні забарвлення оцінюються в 156 доларів, тоді як замовлення версії в оригінальному камуфляжі MultiCam обійдеться в 246 доларів, без урахування доставки. "

Товар додано до списку
Товар додано до порівняння

Працюючи з цим сайтом, ви даєте свою згоду на використання cookie-файлів сервісів Google. Це необхідно для нормального функціонування сайту, показу цільової реклами та аналізу трафіку. Статистика використання сайту відправляється в Google Детальніше