"Про вітчизняний бренд UTactic і їх ремені ми вже згадували в нашому репортажі з їх стенду на виставці" Зброя та безпека 2016". Сьогодні нам випала можливість познайомитися з ними ближче на прикладі Utactic Shooter Belt.

Мушу зауважити, що UTactic Cobra Shooter Belt це одночасно і простий і складний виріб. Простий, тому що нічого простішого стропи, що утримує ваші штани на стегнах, бути, здавалося б, не може, а складний тому що при такій простоті завдання, UTactic примудрилися продумати конструкцію ременя настільки, що в ньому знайшлося місце таким особливостям.

  • Липучка на внутрішній стороні для сумісності з брючними ременями.
  • Використання оригінальної пряжки AustriAlpine Cobra D-Ring.
  • Широкий запас регулювання. Помірна жорсткість.
  • Доступні кольори: Black, Coyote, Multicam.
  • Розміри: 4,5 см. Х 80-90 см. (S) 90-100 см. (M) 100-110 см. (L). 

cobra_shooter_belt_1

Виробником UTactic Cobra Shooter Belt поставляється загорнутим в прозору пакувальну плівку, яка не має ніякої додаткової ідентики або інформації. Усередині ви знайдете не зовсім звичайний ремінь, про особливості якого я розповім далі.

Сам ремінь виготовлений з щільної текстильної стропи шириною 1,75 дюйма (45 мм.) шляхом потрійного перегину.

cobra_shooter_belt_2

Вигин стропи пропускається крізь пряжку-маму, потім пришивається до корінного кінця практично по всій довжині, далі пропускається ще через пряжку-тата, після чого невеликий запас ходового кінця залишається для регулювання. В результаті у вас виходить досить жорсткий двошаровий ремінь, здатний витримати значні навантаження.

cobra_shooter_belt_3

Для змикання UTactic Cobra Shooter Belt використовується оригінальна пряжка Cobra D-Ring від AustriAlpine, що відповідає стандарту ANSI Z359.1. Алюмінієві половинки пряжки витримують до 18 кН на розрив, а D-образне кільце з нержавіючої сталі, інтегроване з боку пряжки-мами, аж до 22 кН. Для розкриття пряжки необхідно притиснути обидві виступаючі кнопки одночасно, інакше вона не відкриється. Зроблено це навмисно, щоб звести можливість ненавмисного відкриття пряжки до нуля, причому працює це навіть в тому випадку якщо пряжка знаходиться під навантаженням.

Інтеграція D-образного кільця в саму пряжку дозволяє заощадити місце на ремені і при цьому відцентрувати точку кріплення рівно посередині ременя разом з пряжкою. Це вирішує проблеми властиві традиційним Rigger's Belt, де для точки кріплення використовується окреме D-образне кільце, зміщене щодо пряжки, замикаючої ремінь. Кільце утримується невеликим відрізом дюймової стропи на липучці, і легко вивільняється у разі потреби.

cobra_shooter_belt_4

Наявність Cobra D-Ring дозволяє перетворити на перший погляд звичайний брючний ремінь в надійний евакуаційний засіб на випадок екстрених ситуацій (евакуація при пожежі, надзвичайний спуск з будівлі і т.д.), а також точку фіксації (кріплення на борту повітряних і водних судів, зв'язки при подоланні складного рельєфу і перешкод і т.д.). Для цього достатньо звільнити D-образне кільце і встегнути в нього карабін або ув'язати вузол Вісімка.

cobra_shooter_belt_7

Як я вже писав вище, ходовий кінець ременю пропускається у регульовану половинку пряжки, що не тільки забезпечує тонку підгонку окружності поясу під користувача і одяг, але і дозволяє зняти цю частину пряжки повністю. Дана можливість стане в нагоді коли шліци ваших брюк занадто вузькі, і через них не можна протягнути саму пряжку. Для такого випадку у вас є можливість пропустити крізь шліци тільки стропу поясу, а пряжку встановити на місце вже після того як пояс досягне бажаного положення. Природно, цю маніпуляцію вам доведеться виконувати при кожному зніманні одяганні ременя, а також пранні брюк.

cobra_shooter_belt_8

На внутрішній стороні поясу практично по всій довжині, окрім області відведеної під регулювання, нашита липучка з петлями. Призначена вона для тих випадків, коли UTactic Cobra Shooter Belt використовується в якості зовнішнього розвантажувального поясу, що поєднується з більш м'яким брючним ременем. У такому випадку вся зброя і спорядження кріпиться на UTactic Cobra Shooter Belt, який, в свою чергу, клеїться поверх липучки, розташованої на зовнішній стороні внутрішнього брючного поясу. За рахунок змикання липучки зовнішній пояс, і предмети на ньому закріплені, не зміщуються і не прокручуються. В результаті ви легко можете намацати на поясі потрібний предмет спорядження навіть не дивлячись.

Але, навіть якщо ви не використовуєте внутрішній пояс з velcro, липучку на внутрішній стороні можна використовувати для обмеження зсуву підсумків, що знаходяться на ремені. Для цього достатньо приклеїти поверх вертикальних строп і або кліпс підсумків невеликі відрізи відповідної липучки, придбати яку не складе труднощів. Крім того, додатковий шар липучки також надає ременю UTactic Cobra Shooter Belt додаткову жорсткість. З цієї причини можна не переживати, що стропа ременю прогнеться або деформується при фіксації важкого спорядження.

cobra_shooter_belt_9

Саме помірна жорсткість UTactic Cobra Shooter Belt робить його оптимальним кандидатом на роль ременю для перенесення зброї у зовнішньо- та внутрішньопоясних кобурах, що і показано на фото вище за допомогою кобури ATA-Gear Civilian Defender. Не гірше ремінь підійде і для фіксації куди більш широкого спектру спорядження, через що він цілком придатний для використання в якості або всередині бойового пояса типу WarBelt BattleBelt.

Пояс Utactic Cobra Shooter Belt, представлений в огляді, купувався в онлайн-магазині виробника utactic.com, де завжди можна уточнити актуальну вартість і поточну наявність товару на складі."

Товар додано до списку
Товар додано до порівняння

Працюючи з цим сайтом, ви даєте свою згоду на використання cookie-файлів сервісів Google. Це необхідно для нормального функціонування сайту, показу цільової реклами та аналізу трафіку. Статистика використання сайту відправляється в Google Детальніше