В продовження нашої співпраці з експертами порталу Gear Shout, вийшов огляд нашого нового наплічника - "Перший погляд на універсальний добовий рюкзак UТactic First Day Pack". Викладаємо їх відгук в повному обсязі.:

Минулого літа, одночасно з раніше розглянутим адаптивним підсумком UTactic TacTel, до нас на огляд потрапив добовий 18-літровий наплічник First Day Pack, який на сьогоднішній день є одним з флагманів в колекції спорядження торгової марки UTactic. І незважаючи на те, що наплічник надійшов у вільний продаж нещодавно, він досить стрімко набирає популярність, завдяки, як використовуваним матеріалам і особливостям конструкції, так і своїй вартості.

Виробник характеризує First Day Pack як універсальний, міцний і місткий наплічник для повсякденного використання в різних умовах. Серед ключових особливостей, крім використання міцних матеріалів і фурнітури, виділяється адаптивна конструкція основного відділення і універсальна багатокомпонентна розвантажувально-підвісна система з широкими можливостями для регулювання як під задачі, так і під особливості користувача.

UTactic-First-Day-Pack-Review-4    UTactic-First-Day-Pack-Review-5  UTactic-First-Day-Pack-Review-6

З представленої інформації, UTactic First Day Pack, з заявленим корисним об'ємом не менше 18 літрів, виготовлений з використанням нейлонового матеріалу Cordura з максимальною щільністю 500 деньє. Всередині рюкзака застосовуючи менш щільний прокладочний матеріал і сітка, склад і походження яких не розкривається. Пластикова фурнітура від італійської компанії Due Emme (2M), всі блискавки, без винятку, виробництва YKK. Зовнішні щільні і міцні стропи виконано з поліаміду.

UTactic-First-Day-Pack-Review-7  UTactic-First-Day-Pack-Review-8  UTactic-First-Day-Pack-Review-9

Якщо судити зовні про якість пошиття рюкзака, її можна охарактеризувати як впевнено високу - увага до деталей, практично ідеально рівна прошивка, без видимих перекосів і браку. Претензії до матеріалів або фурнітури також відсутні, все функціонує і виглядає, без перебільшення, бездоганно. За період експлуатації яких-небудь видимих проблем поки не виникло.

UTactic-First-Day-Pack-Review-10

Огляд наплічника хочу почати саме з підвісної системи, так як вона заслуговує особливої уваги. Ключовою особливістю розвантажувально-підвісної системи UTactic First Day Pack є можливість швидкої трансформації наплічника з класичної двухлямочной конфігурації в однолямочную. Всі лямки не залежать одна від одної, виробник передбачив можливість повного демонтажу непотрібних лямок, так і тимчасової упаковки зайвого в спеціальну нішу за панеллю спинки. Причому також врахована можливість, у разі однолямочної конфігурації, кріплення під праву або ліву руку і додаткове стабілізуюче поясне кріплення, яке реалізовано зйомною грудною перемичкою.

Плечові лямки пласкі і в міру широкі, не більш 7 см, і з внутрішньої сторони, яка прилягає до тіла, покриті об'ємною швидковисихаючою сіткою. Зовнішня частина лямок передбачає сім нейлонових петель, пластикові D-кільця, а також кріплення для фіксації регулювальних стрічок, вільні кінці зафіксовані еластичними хомутами. Нижня частина основних лямок доповнюється широкими поясними обхватами з вшитою пінкою, з зовнішньої сторони нашито два ряди PALS-строп. Грудна перемичка складається з двох повністю зйомних елементів, які фіксуються між собою пластиковою пряжкою.

UTactic-First-Day-Pack-Review-14

Сама спинка добового рюкзака UTactic First Day Pack має трирівневу конструкцію. Базовий рівень формує м'яка панель з пінки, яка обшита основними матеріалами. Другий рівень складається з алюмінієвих дуг шириною близько 1 см, що рідко для рюкзаків такого обсягу. Третій рівень формує м'яка панель товщиною 5 — 7 мм, яка покриває всю спинку наплічника, формуює необхідну нішу для можливості швидко сховати непотрібні лямки, і виготовлена з використанням Cordura, підкладкового матеріалу і гнучкої пінки.

У конструкції UTactic First Day Pack (45 х 29 х 18 см, 1.03 кг) передбачено всього одне відділення, функціональність якого істотно розширена внутрішніми елементами. Доступ до вмісту відділення може здійснюється з трьох точок — фронтально, через панель, що практично повністю розкривається, а також збоку через бічні блискавки довжиною до 29 см. Всі блискавки доповнюються двома різнобічними замками. Замки, в свою чергу, комплектуються шнурками для зручності роботи в рукавичках.

UTactic-First-Day-Pack-Review-18

Всередині наплічника виробник постарався гармонійно об'єднати кілька відділень в одному, які зазвичай у подібних наплічниках реалізуються окремо. Фронтальний клапан доповнено двома сітчастими кишенями середнього обсягу із застібкою на блискавці. На дні наплічника розташована еластична стропа з пластиковим фіксатором, призначена для утримання в заданому положенні будь-якого сумісного спорядження. З лівого боку нашиті дві невеликі відкриті кишені з сітки, з правого боку - вертикальне відділення на блискавці з зовнішньою еластичною стропою.

Фронтально розташована панель-органайзер, що дозволяє відсортувати і зафіксувати різні дрібнички. Далі розташовується «пласка» кишеня на блискавці під планшет або документи, ширина входу близько 28 см. Сама фронтальна панель виконана з декількох шарів підкладкової тканини і шару вшитої пінки, яка повинна забезпечити необхідний амортизуючий захист від можливих ударів. Панель також формує основний чохол-кишеня, розміри якого дозволяють одночасно упакувати 15-дюймовий ноутбук та заповнену 3-літрову питну систему, для фіксації вмісту є еластична стропа з кріпленням на липучці.

Усередині чохла-кишені, крім усього іншого, передбачена широка велкро-панель, що також дозволяє використовувати кишеню для транспортування короткоствольної зброї з запасним комплектом боєприпасів, швидкий доступ до якої може здійснюватися через бічні входи.


UTactic-First-Day-Pack-Review-24

В цілому наплічник однозначно сподобався, як зовнішнім виглядом, компактними розмірами і вагою, так і своєю досить широкою функціональністю. В майбутніх версіях хотілося б побачити більш зручне розташування клапанів для виведення шлангу питної системи, бажано ближче до транспортувальної ручки. Також не завадило додати хоча б 1-2 см довжини для бічних входів щоб зручно і швидко виймати ноутбук. Крім цього, не вистачає пластикових кілець-пряжок в нижній частині наплічника, біля основи лямок, які б дозволили прикріпити додатковий поясний фіксатор. Використовувати «тунель» під панеллю спинки не зовсім зручно.

На даному етапі повсякденний добовий рюкзак UTactic First Day Pack пропонується виробником у двох варіантах однотонного забарвлення (чорний, койот) і оцінюється на рівні 65 доларів."

Товар додано до списку
Товар додано до порівняння

Працюючи з цим сайтом, ви даєте свою згоду на використання cookie-файлів сервісів Google. Це необхідно для нормального функціонування сайту, показу цільової реклами та аналізу трафіку. Статистика використання сайту відправляється в Google Детальніше