В продовження нашої співпраці з експертами порталу Gear Shout, вийшов огляд нашого нового наплічника - "Перший погляд на універсальний добовий рюкзак UТactic First Day Pack". Викладаємо їх відгук в повному обсязі.:

Минулого літа, одночасно з раніше розглянутим адаптивним підсумком UTactic TacTel, до нас на огляд потрапив добовий 18-літровий наплічник First Day Pack, який на сьогоднішній день є одним з флагманів в колекції спорядження торгової марки UTactic. І незважаючи на те, що наплічник надійшов у вільний продаж нещодавно, він досить стрімко набирає популярність, завдяки, як використовуваним матеріалам і особливостям конструкції, так і своїй вартості.

Виробник характеризує First Day Pack як універсальний, міцний і місткий наплічник для повсякденного використання в різних умовах. Серед ключових особливостей, крім використання міцних матеріалів і фурнітури, виділяється адаптивна конструкція основного відділення і універсальна багатокомпонентна розвантажувально-підвісна система з широкими можливостями для регулювання як під задачі, так і під особливості користувача.

UTactic-First-Day-Pack-Review-4    UTactic-First-Day-Pack-Review-5  UTactic-First-Day-Pack-Review-6

З представленої інформації, UTactic First Day Pack, з заявленим корисним об'ємом не менше 18 літрів, виготовлений з використанням нейлонового матеріалу Cordura з максимальною щільністю 500 деньє. Всередині рюкзака застосовуючи менш щільний прокладочний матеріал і сітка, склад і походження яких не розкривається. Пластикова фурнітура від італійської компанії Due Emme (2M), всі блискавки, без винятку, виробництва YKK. Зовнішні щільні і міцні стропи виконано з поліаміду.

UTactic-First-Day-Pack-Review-7  UTactic-First-Day-Pack-Review-8  UTactic-First-Day-Pack-Review-9

Якщо судити зовні про якість пошиття рюкзака, її можна охарактеризувати як впевнено високу - увага до деталей, практично ідеально рівна прошивка, без видимих перекосів і браку. Претензії до матеріалів або фурнітури також відсутні, все функціонує і виглядає, без перебільшення, бездоганно. За період експлуатації яких-небудь видимих проблем поки не виникло.

UTactic-First-Day-Pack-Review-10

Огляд наплічника хочу почати саме з підвісної системи, так як вона заслуговує особливої уваги. Ключовою особливістю розвантажувально-підвісної системи UTactic First Day Pack є можливість швидкої трансформації наплічника з класичної двухлямочной конфігурації в однолямочную. Всі лямки не залежать одна від одної, виробник передбачив можливість повного демонтажу непотрібних лямок, так і тимчасової упаковки зайвого в спеціальну нішу за панеллю спинки. Причому також врахована можливість, у разі однолямочної конфігурації, кріплення під праву або ліву руку і додаткове стабілізуюче поясне кріплення, яке реалізовано зйомною грудною перемичкою.

Плечові лямки пласкі і в міру широкі, не більш 7 см, і з внутрішньої сторони, яка прилягає до тіла, покриті об'ємною швидковисихаючою сіткою. Зовнішня частина лямок передбачає сім нейлонових петель, пластикові D-кільця, а також кріплення для фіксації регулювальних стрічок, вільні кінці зафіксовані еластичними хомутами. Нижня частина основних лямок доповнюється широкими поясними обхватами з вшитою пінкою, з зовнішньої сторони нашито два ряди PALS-строп. Грудна перемичка складається з двох повністю зйомних елементів, які фіксуються між собою пластиковою пряжкою.

UTactic-First-Day-Pack-Review-14

Сама спинка добового рюкзака UTactic First Day Pack має трирівневу конструкцію. Базовий рівень формує м'яка панель з пінки, яка обшита основними матеріалами. Другий рівень складається з алюмінієвих дуг шириною близько 1 см, що рідко для рюкзаків такого обсягу. Третій рівень формує м'яка панель товщиною 5 — 7 мм, яка покриває всю спинку наплічника, формуює необхідну нішу для можливості швидко сховати непотрібні лямки, і виготовлена з використанням Cordura, підкладкового матеріалу і гнучкої пінки.

У конструкції UTactic First Day Pack (45 х 29 х 18 см, 1.03 кг) передбачено всього одне відділення, функціональність якого істотно розширена внутрішніми елементами. Доступ до вмісту відділення може здійснюється з трьох точок — фронтально, через панель, що практично повністю розкривається, а також збоку через бічні блискавки довжиною до 29 см. Всі блискавки доповнюються двома різнобічними замками. Замки, в свою чергу, комплектуються шнурками для зручності роботи в рукавичках.

UTactic-First-Day-Pack-Review-18

Всередині наплічника виробник постарався гармонійно об'єднати кілька відділень в одному, які зазвичай у подібних наплічниках реалізуються окремо. Фронтальний клапан доповнено двома сітчастими кишенями середнього обсягу із застібкою на блискавці. На дні наплічника розташована еластична стропа з пластиковим фіксатором, призначена для утримання в заданому положенні будь-якого сумісного спорядження. З лівого боку нашиті дві невеликі відкриті кишені з сітки, з правого боку - вертикальне відділення на блискавці з зовнішньою еластичною стропою.

Фронтально розташована панель-органайзер, що дозволяє відсортувати і зафіксувати різні дрібнички. Далі розташовується «пласка» кишеня на блискавці під планшет або документи, ширина входу близько 28 см. Сама фронтальна панель виконана з декількох шарів підкладкової тканини і шару вшитої пінки, яка повинна забезпечити необхідний амортизуючий захист від можливих ударів. Панель також формує основний чохол-кишеня, розміри якого дозволяють одночасно упакувати 15-дюймовий ноутбук та заповнену 3-літрову питну систему, для фіксації вмісту є еластична стропа з кріпленням на липучці.

Усередині чохла-кишені, крім усього іншого, передбачена широка велкро-панель, що також дозволяє використовувати кишеню для транспортування короткоствольної зброї з запасним комплектом боєприпасів, швидкий доступ до якої може здійснюватися через бічні входи.


UTactic-First-Day-Pack-Review-24

В цілому наплічник однозначно сподобався, як зовнішнім виглядом, компактними розмірами і вагою, так і своєю досить широкою функціональністю. В майбутніх версіях хотілося б побачити більш зручне розташування клапанів для виведення шлангу питної системи, бажано ближче до транспортувальної ручки. Також не завадило додати хоча б 1-2 см довжини для бічних входів щоб зручно і швидко виймати ноутбук. Крім цього, не вистачає пластикових кілець-пряжок в нижній частині наплічника, біля основи лямок, які б дозволили прикріпити додатковий поясний фіксатор. Використовувати «тунель» під панеллю спинки не зовсім зручно.

На даному етапі повсякденний добовий рюкзак UTactic First Day Pack пропонується виробником у двох варіантах однотонного забарвлення (чорний, койот) і оцінюється на рівні 65 доларів."

Product added to wishlist
Product added to compare.

By working with this site, you фссузе to the use of Google's cookie services. This is necessary for the normal functioning of the site, targeted advertising and traffic analysis. Site usage statistics are sent to Google Read more