Найбільш часто в описі тактичних виробів ми зустрічаємо матеріал Cordura. У чому його унікальність і переваги? Чому так важливо використовувати виключно оригінальну тканина для «тактики»? Постараємося розібратися..

Екскурс в історію Cordura

Дуже часто при згадці про Cordura говорять про дюпоновську кордуру. Дійсно, авторство Cordura належить компанії DuPont, яка спочатку винайшла нейлон, а пізніше міцну нитку особливої структури, що отримала назву Cordura. Дуже часто цю розробку хіміків DuPont називають відкриттям тисячоліття. Саме вона дозволила виробляти військове спорядження нового ступеня довговічності і надійності.

Логотип Cordura DuPont

Однак твердження виробників тактичного одягу, про те, що вони використовують у виробництві «оригінальну дюпоновську кордуру» - не більше ніж вигадка. Величезний хімічний концерн не став займатися подальшим виробництвом ниток Cordura – після отримання патенту на своє відкриття, DuPont продав ліцензію компанії Invista.

Американський концерн на основі існуючого патенту розробив полімерне волокно з особливим типом плетіння. Саме це волокно є зареєстрованим брендом Cordura, а вся тканина, яка виробляється на його основі і є власне Кордурою.

Структура ткани Cordura

Варто відзначити, що Invista щорічно витрачає мільйонні бюджети на розробку нових інноваційних тканин Cordura та естетичне вдосконалення існуючих. На офіційному сайті бренду заявлені десятки видів Cordura різної щільності, від ультра легких до обважнених – для товарів серії Outdoor Adventure і мотоекіпірування, оббивки меблів, виробництва взуття, товарів для полювання та риболовлі, робочого і повсякденного одягу, і, звичайно, для пошиття тактичного спорядження та одягу.

Cordura у виробництві тактичного спорядження та одягу

Матеріал Cordura – безсумнівний лідер серед матеріалів для виробництва «тактики». Його використовують для виготовлення виробів, що потребують посиленого захисту і міцності при екстремальних навантаженнях - які не повинні розриватися, проколюватися і зношуватися при терті. Як можна краще Cordura підходить для виробництва тактичного одягу та спорядження, оскільки маючи високу міцність, ця тканина легка і гнучка, з безліччю колірних варіацій.

Utactic backpack cordura 500D   Utactic FDP cordura 500D

У виробах Utactic ми використовуємо оригінальну Cordura з поліуретановим покриттям: щільності 500D для виготовлення підсилюючих накладок для тактичних костюмів і виробництва тактичних наплічників; щільності 1000D – для виготовлення підсумків, товарів для снайпінгу, транспортних сумок і тактичних аксесуарів.

 Основні переваги Cordura

  • Високі показники водостійкості (5 000 мм і більше) і термостійкості (температура плавлення – 210-250С);
  • Високі показники зносостійкості (7 600 обертів за результатами StollTester);
  • Високі показники повітропроникності (від 500 гкв.м. за 1 добу);
  • Надлишкова міцність на розрив (для Cordura 1000D – розривне навантаження – 2 675Н, роздираюча – 145);
  • Нанесення WR і PU здійснюється в кілька прийомів, посилюючи зносостійкість матеріалу;
  • Оптимальний баланс між вагою матеріалу і міцністю його ниток.

Використання підробок Cordura

Тактичний одяг та спорядження з оригінальної Cordura апріорі не можуть коштувати дешево. Щоб збільшити обсяги продажів багато виробників «тактики» намагаються всіляко знизити собівартість товару, використовуючи при цьому аналоги, а часто відверті підробки Cordura – різновиди Oxford, корейську Сodra, китайський 900D Oxford PVC з тисненням кордури і т.д.

Ці тканини в різній мірі поступаються Cordura по міцності і, відповідно, вироби виготовлені з таких псевдо-кордур, не здатні виконати своїх завдань, особливо в ситуаціях, де ціна помилки досить висока.

Товар додано до списку
Товар додано до порівняння

Працюючи з цим сайтом, ви даєте свою згоду на використання cookie-файлів сервісів Google. Це необхідно для нормального функціонування сайту, показу цільової реклами та аналізу трафіку. Статистика використання сайту відправляється в Google Детальніше