"Про вітчизняний бренд UTactic і їх ремені ми вже згадували в нашому репортажі з їх стенду на виставці" Зброя та безпека 2016". Сьогодні нам випала можливість познайомитися з ними ближче на прикладі Utactic Shooter Belt.

Мушу зауважити, що UTactic Cobra Shooter Belt це одночасно і простий і складний виріб. Простий, тому що нічого простішого стропи, що утримує ваші штани на стегнах, бути, здавалося б, не може, а складний тому що при такій простоті завдання, UTactic примудрилися продумати конструкцію ременя настільки, що в ньому знайшлося місце таким особливостям.

  • Липучка на внутрішній стороні для сумісності з брючними ременями.
  • Використання оригінальної пряжки AustriAlpine Cobra D-Ring.
  • Широкий запас регулювання. Помірна жорсткість.
  • Доступні кольори: Black, Coyote, Multicam.
  • Розміри: 4,5 см. Х 80-90 см. (S) 90-100 см. (M) 100-110 см. (L). 

cobra_shooter_belt_1

Виробником UTactic Cobra Shooter Belt поставляється загорнутим в прозору пакувальну плівку, яка не має ніякої додаткової ідентики або інформації. Усередині ви знайдете не зовсім звичайний ремінь, про особливості якого я розповім далі.

Сам ремінь виготовлений з щільної текстильної стропи шириною 1,75 дюйма (45 мм.) шляхом потрійного перегину.

cobra_shooter_belt_2

Вигин стропи пропускається крізь пряжку-маму, потім пришивається до корінного кінця практично по всій довжині, далі пропускається ще через пряжку-тата, після чого невеликий запас ходового кінця залишається для регулювання. В результаті у вас виходить досить жорсткий двошаровий ремінь, здатний витримати значні навантаження.

cobra_shooter_belt_3

Для змикання UTactic Cobra Shooter Belt використовується оригінальна пряжка Cobra D-Ring від AustriAlpine, що відповідає стандарту ANSI Z359.1. Алюмінієві половинки пряжки витримують до 18 кН на розрив, а D-образне кільце з нержавіючої сталі, інтегроване з боку пряжки-мами, аж до 22 кН. Для розкриття пряжки необхідно притиснути обидві виступаючі кнопки одночасно, інакше вона не відкриється. Зроблено це навмисно, щоб звести можливість ненавмисного відкриття пряжки до нуля, причому працює це навіть в тому випадку якщо пряжка знаходиться під навантаженням.

Інтеграція D-образного кільця в саму пряжку дозволяє заощадити місце на ремені і при цьому відцентрувати точку кріплення рівно посередині ременя разом з пряжкою. Це вирішує проблеми властиві традиційним Rigger's Belt, де для точки кріплення використовується окреме D-образне кільце, зміщене щодо пряжки, замикаючої ремінь. Кільце утримується невеликим відрізом дюймової стропи на липучці, і легко вивільняється у разі потреби.

cobra_shooter_belt_4

Наявність Cobra D-Ring дозволяє перетворити на перший погляд звичайний брючний ремінь в надійний евакуаційний засіб на випадок екстрених ситуацій (евакуація при пожежі, надзвичайний спуск з будівлі і т.д.), а також точку фіксації (кріплення на борту повітряних і водних судів, зв'язки при подоланні складного рельєфу і перешкод і т.д.). Для цього достатньо звільнити D-образне кільце і встегнути в нього карабін або ув'язати вузол Вісімка.

cobra_shooter_belt_7

Як я вже писав вище, ходовий кінець ременю пропускається у регульовану половинку пряжки, що не тільки забезпечує тонку підгонку окружності поясу під користувача і одяг, але і дозволяє зняти цю частину пряжки повністю. Дана можливість стане в нагоді коли шліци ваших брюк занадто вузькі, і через них не можна протягнути саму пряжку. Для такого випадку у вас є можливість пропустити крізь шліци тільки стропу поясу, а пряжку встановити на місце вже після того як пояс досягне бажаного положення. Природно, цю маніпуляцію вам доведеться виконувати при кожному зніманні одяганні ременя, а також пранні брюк.

cobra_shooter_belt_8

На внутрішній стороні поясу практично по всій довжині, окрім області відведеної під регулювання, нашита липучка з петлями. Призначена вона для тих випадків, коли UTactic Cobra Shooter Belt використовується в якості зовнішнього розвантажувального поясу, що поєднується з більш м'яким брючним ременем. У такому випадку вся зброя і спорядження кріпиться на UTactic Cobra Shooter Belt, який, в свою чергу, клеїться поверх липучки, розташованої на зовнішній стороні внутрішнього брючного поясу. За рахунок змикання липучки зовнішній пояс, і предмети на ньому закріплені, не зміщуються і не прокручуються. В результаті ви легко можете намацати на поясі потрібний предмет спорядження навіть не дивлячись.

Але, навіть якщо ви не використовуєте внутрішній пояс з velcro, липучку на внутрішній стороні можна використовувати для обмеження зсуву підсумків, що знаходяться на ремені. Для цього достатньо приклеїти поверх вертикальних строп і або кліпс підсумків невеликі відрізи відповідної липучки, придбати яку не складе труднощів. Крім того, додатковий шар липучки також надає ременю UTactic Cobra Shooter Belt додаткову жорсткість. З цієї причини можна не переживати, що стропа ременю прогнеться або деформується при фіксації важкого спорядження.

cobra_shooter_belt_9

Саме помірна жорсткість UTactic Cobra Shooter Belt робить його оптимальним кандидатом на роль ременю для перенесення зброї у зовнішньо- та внутрішньопоясних кобурах, що і показано на фото вище за допомогою кобури ATA-Gear Civilian Defender. Не гірше ремінь підійде і для фіксації куди більш широкого спектру спорядження, через що він цілком придатний для використання в якості або всередині бойового пояса типу WarBelt BattleBelt.

Пояс Utactic Cobra Shooter Belt, представлений в огляді, купувався в онлайн-магазині виробника utactic.com, де завжди можна уточнити актуальну вартість і поточну наявність товару на складі."

Product added to wishlist
Product added to compare.

By working with this site, you фссузе to the use of Google's cookie services. This is necessary for the normal functioning of the site, targeted advertising and traffic analysis. Site usage statistics are sent to Google Read more